Lijn

“Zwangerschapskledij is ook maar ‘gewone kledij’, dus ga ervoor en voel je mooi!”

02/10/2023

 

Naam? Chloë Milito

Leeftijd? 31

Job? Zelfstandige thuisverpleegster en verpleegster op de stroke unit van de afdeling intensieve zorgen

Hobby’s? Spinning

Hoeveelste kindje? 1

Zwangerschap nummer …? 1

Geslacht kindje? Meisje

Uitgerekend? Oktober 2023

Gekozen outfit? Ribfluwelen broek, zwangerschapsjeans en blouse

 

 

Chloë is samen met Thibault en zwanger van hun eerste kindje. Ze won via de wedstrijd op Instagram een outfit bij Entre Nous Deux. Waarnaar ze op zoek is? Een outfit in typische Chloëstijl, klassiek maar toch sportief. We vroegen haar naar haar zwangerschap, de overstap naar zwangerschapskledij en haar gedachten over borstvoeding.

 

 

Wanneer en hoe ontdekte je dat je zwanger was?

Ik had mijn spiraaltje laten verwijderen en was sindsdien niet ongesteld geworden. Ze hadden me wel verteld dat het drie maanden kon duren voor je cyclus gereguleerd was, maar mijn partner Thibault had al opgemerkt dat mijn boezem toch groter oogde. Dus besloot ik om op een ochtend in februari om 5 uur, net voor mijn vroege shift, een test te doen. Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan. Ik was zodanig in shock dat ik zelfs ben flauwgevallen.

 

Was jij ook zo geschrokken, Thibault?

Opeens stond ze om 5 uur in de slaapkamer en riep: ‘Oh my God, ik ben zwanger!’ Laat ons zeggen dat ik meteen wakker was. Ik was super euforisch! We waren vooral geschrokken dat het zo snel ging. Als man hoop je toch op een bepaalde ‘oefenstage’. (lacht)

 

Chloë, hoe verliep je zwangerschap tot nu toe?

Goed hoor! De eerste drie maanden was ik wel wat misselijk. Vanaf het tweede trimester was ik echt mijn gewone zelve: heel energiek. Ik heb echt vanalles gedaan! De hele babykamer in elkaar gestopt, alle doopsuikertjes klaargezet, we zijn op road trip geweest en ik heb superveel gewandeld. Ik sport nu nog steeds in mijn derde trimester, ik doe nog altijd aan spinning. Nu is het mijn 33ste week en begint het wel wat zwaarder te worden. Maar tot nu toe dus alles goed!

 

Wat vind je leuk aan je veranderende lichaam?

Ik neem op regelmatige tijdstippen een foto van mezelf. Als je ze dan naast elkaar ziet, is het wel super om die evolutie te zien. Ik schrik er wel altijd van hoe hard mijn borsten veranderen. Het is toch gek hoe een vrouwenlichaam dat allemaal kan? Ik hoor gelukkig van iedereen dat ik mooi zwanger ben!

 

Wanneer kocht je voor het eerst zwangerschapskledij?

Ik droeg heel lang gewone kledij, omdat ik zwangerschapskledij eigenlijk niet mooi vond. Tot ik bij Entre Nous Deux binnenwandelde! Hier schrok ik van alle kledij die ik heb gepast, want alles was gewoon supermooi!

 

De grootste verrassing waren de broeken. Ik had nooit gedacht dat die mij zo goed zouden passen en dat ik ze zo mooi kon dragen zwanger. Er is een groot verschil in comfort. De broeken zijn hier zoveel beter van kwaliteit, zo mooi aansluitend, ze zijn ook aanpasbaar aan je buik, je kan kiezen tussen een lage band en een hoge band. Met deze broeken sta ik te pronken.

 

Hier kreeg ik ook begeleiding en dat maakt een heel groot verschil. Stephanie staat heel dicht bij jou en je voelt ook dat ze al zoveel ervaring heeft met het kleden van zwangere vrouwen. Dat is wel superhandig!

 

Thibault, heb jij gemerkt dat ze van gewone naar zwangerschapskledij is overgestapt?

Totaal niet, ik zag wel dat ze iets nieuws aan had, maar niet dat dat per se zwangerschapskledij was. Haar kledij mag mooi zijn, maar moet vooral comfortabel zitten. Het heeft geen zin om je als zwangere vrouw in kledingstukken te wrikken die niet meer haalbaar zijn. Chloë denkt modebewust, maar comfortabel en daar past zwangerschapskledij perfect bij.

 

Wat dacht je vroeger van zwangerschapskledij, Chloë?

Ik dacht: “Ik ga daar geld aan geven en het erna dan toch niet meer dragen.” Nu geeft Stephanie ook zelf aan dat je zwangerschapskledij perfect kunt dragen als je niet zwanger bent. Dus dan kan ik dat toch ook? Het zal een zeer moeilijke keuze worden om één outfit te kiezen! (lacht)

 

Ik geef toe dat ik de stap naar zwangerschapskledij vroeger gezet zou hebben had ik mijn vooroordelen sneller opgeborgen. Ik zou sneller iets moois gekocht hebben om naar een feest te gaan. Vorige week moesten we bijvoorbeeld naar een trouwfeest en heb ik mij in een kleed gepropt. Het was totaal geen zwangerschapsjurk en ik ben ‘erin geraakt’ maar het zat veel te strak.

 

Vond je je stijl terug bij Entre Nous Deux?

Ik ben sportief en klassiek en heb mijn kledingstijl hier zeker gevonden! Een jeans, een blauwe klassieke broek, een wit en blauw bloesje, ook enkele kleedjes vond ik heel mooi omdat je ze zowel klassiek als sportief kan dragen. Die jeans is echt een tijdloos stuk, zeker voor het tussenseizoen, want de zomer kan hier al snel omslaan.

 

Chloë, denk je erover na om borstvoeding te geven?

Ja, ik zou heel graag borstvoeding geven. En dan zijn borstvoedingsbeha’s echt wel een must. Het is ook belangrijk om wat aangepaste bovenkleding te hebben die wat dieper uitgesneden is of een shirt met een ritsje. Superhandig, want dan moet je je bovenkleding niet uitdoen of alles naar boven trekken.

 

Hoe denk jij over borstvoeding, Thibault?

Ik vind het top dat Chloë borstvoeding wil geven. Dat ze dat wil proberen is super, en als het lukt dan is dat zeker fijn. Maar lukt het niet, dan is het maar zo. Een vrouw moet dat beslissen. Dat is haar keuze. Er zijn veel bronnen die borstvoeding positief ondersteunen voor het kind, maar als vrouw komt er toch praktisch en fysiek veel bij kijken. Ik laat het dus volledig over aan Chloë.

 

Heb je nog advies voor aanstaande mama’s, Chloë?

Aan alle vrouwen die vooroordelen hebben over zwangerschapskledij: nergens voor nodig, dit is ook maar ‘gewone kledij’. Het loont absoluut de moeite om eens naar Entre Nous Deux te komen. Is het niet voor een zwangerschapjeans dan hebben ze ook homewear voor in het ziekenhuis of kleding voor na de zwangerschap, als je borstvoeding wil geven.

 

En Thibault, nog een tip voor de papa’s?

Wees er voor je vrouw, heb veel geduld. Denk na voor je antwoord. Stel je in haar plaats en denk na over hoe zij zich waarschijnlijk voelt. Nog meer dan anders. Want de hormonen zijn maal X en haar lichaam wil niet meer mee zoals voordien. Dus daar waar je misschien anders zou reageren of in discussie treden zou ik zeggen: heb geduld en hou gewoon rekening met elkaar. Nog net iets meer dan anders. En dan komt alles goed!

DSC02248
tip2
tip1
tip3

Meer nieuws

DSC02299

14/02/2024

Een geschenkbon van entrenousdeux altijd een goed idee!

110579_01_17708

02/03/2024

Meet the New Signature Collection of the Mommy Bag!

END_Mei_Post02.4

07/05/2024

Communie- en trouwseizoen in zicht, weet jij al wat je gaat aantrekken?

END_Zwemkledij_Ad02.3

17/04/2024

Een badpak voor je zwangere buik? 

END_Blog_Zwangerschapsjeans

09/04/2024

Duizend en één modellen zwangerschapsjeans

END_Blog_Sweaters

08/04/2024

Kleurrijke sweaters om de lente in te zetten

5

12/03/2024

Dé must have sweater van Elle & Rapha!

110579_01_17708

02/03/2024

Meet the New Signature Collection of the Mommy Bag!

DSC02299

14/02/2024

Een geschenkbon van entrenousdeux altijd een goed idee!

Brands2love_pand_L2W_NOOS_Denim (15)

17/01/2024

Essentiële kledingstukken tijdens en na je zwangerschap

EntreNousDeux_Blog_Evelien

12/12/2023

“Draag kledij die je zwangere buik accentueert, je voelt je zoveel beter!”

EntreNousDeux_Mood17

15/11/2023

Comfy de herfst in met stijlvolle homewear

EntreNousDeux_Oktober_Pinterest01

23/10/2023

Warm en cosy de herfst in met de mooiste zwangerschapsjassen

DSC02248

02/10/2023

“Zwangerschapskledij is ook maar ‘gewone kledij’, dus ga ervoor en voel je mooi!”

EntreNousDeux_Mood06

02/06/2023

Badmode tijdens de zwangerschap

Stel je vraag

Maak een afspraak

Of spring binnen

in onze winkel

Kortrijksestraat 142
B-8520 Kuurne

 

056 49 00 40
info@entrenousdeux.be

 

Openingsuren:
Maandag: 14u00 - 18u00
Dinsdag: gesloten
Woensdag - zaterdag: 10u00 - 12u00 / 14u00 - 18u00
Zondag: gesloten

 

Winkel vlot bereikbaar via de E17
Gratis ruime parkeergelegenheid

HartjeSpringBinnen