Lijn

“Draag kledij die je zwangere buik accentueert, je voelt je zoveel beter!”

12/12/2023

 

Naam? Evelien Leterme

Leeftijd? 41

Job? Private banker

Hobby’s? Fervent loper

Hoeveelste kindje? 1

Zwangerschap nummer …? 2

Geslacht kindje? Jongen

Uitgerekend? December

Gekozen outfit? Lange gebreide jurk, zwangerschapsjeans met witte blouse

 

 

Evelien is bewust alleenstaande mama. Na een eerste vruchtbaarheidsbehandeling verloor ze haar sterrenkindje Leon op 15 weken. De enorme steun van andere mama’s die ook hun verhaal deelden op social media hielp haar erdoor. Ze koos voor een tweede ICSI-vruchtbaarheidstraject en is uitgerekend op 12 december. Evelien won onze wedstrijd en kwam bij Entre Nous Deux haar zwangerschapsoutfit uitkiezen. Samen met haar zus Lieselot praat ze over haar zwangerschap, haar Leon en haar kledingstijl tijdens de zwangerschap.

 

 

Hoe ontdekte je dat je zwanger was?

De dag na mijn verjaardag mocht ik naar het ziekenhuis voor een bloedafname om te checken of ik zwanger was. Omdat ik mijn nieuwsgierigheid niet meer kon bedwingen, besloot ik zelf een zwangerschapstest te doen op mijn verjaardag zelf. En wat een mooi verjaardagscadeau kreeg ik: een plusje op de test. Ik was zwanger!

 

Hoe ervaarde je je zwangerschap tot nu toe?

Het is een dubbele ervaring. De eerste drie maanden van mijn huidige zwangerschap was ik eigenlijk nog aan het rouwen om mijn sterrenkindje Leon, waardoor ik er niet echt kon van genieten. Ik voelde mij dan ook schuldig tegenover het kindje in mijn buik, omdat ik nog rouwde om Leon. Maar eens ik de klik gemaakt had, kon ik gewoon blij zijn.

 

Mijn sterrenkindje is en blijft een moeilijk onderwerp, want ik wil Leon nooit vergeten. Veel mensen denken dat het om een miskraam ging, omdat ik nog maar 15 weken ver was en bijna niemand wist dat ik zwanger was. Maar het was trisomie. En dat blijft moeilijk, want veel mensen lijken Leon wel te vergeten. Nu besef ik wel dat het belangrijkste is dat ík aan hem blijf denken, hem blijf herinneren.

 

Hoe voel je je bij je veranderende lichaam?

Mijn buik groeit mooi vooraan, en mijn borsten zijn ook gegroeid. Op mijn buik ben ik enorm fier, die borsten zaten me eerder in de weg bij het lopen. Ik ben dankbaar en trots dat ik tot mijn 20ste week ben kunnen blijven lopen.

 

Had je vooroordelen over zwangerschapskledij?

Helaas wel. De stap zetten naar zwangerschapskledij vond ik niet makkelijk want ik associeerde het met ‘dikker worden’. Vroeger dacht ik ook altijd dat wijde kledingstukken mooier zouden zijn, maar integendeel, het komt veel lomper over. Je ziet er veel beter uit als je iets draagt dat je lichaam mooi accentueert op de juiste plaatsen.

 

Lieselot, jij bent de jongere zus van Evelien en zelf mama van 3. Jij kende Entre Nous Deux al?

Klopt! Ik kende Entre Nous Deux en Stephanie al omdat ik hier zelf dikwijls geweest ben. Hoewel ik voor mijn job als dierenarts veel broeken en fleecetruien moet dragen, wilde ik in het weekend wel vrouwelijkere en toffere zwangerschapskledij aantrekken. Bij mijn eerste zwangerschap maakte ik redelijk snel de overstap van gewone kledij naar zwangerschapskledij. Doordat de eerste kilo’s er nogal snel bij kwamen, paste ik niet meer in mijn broeken. Na 3,5 maand stapte ik volledig over op zwangerschapskledij.

 

Mijn eerste kindje is in juli geboren dus ik had zowel een winter- als een zomergarderobe aangeschaft. Ik was hoogzwanger in de zomer, mijn favoriete stuks waren toen echt kleedjes.

 

Evelien, kocht jij hiervoor al zwangerschapskledij?

Ja, ik had shorts nodig voor op reis en de mijne pasten niet meer. Ik kocht alles online, maar dan kan je natuurlijk niet passen op voorhand. Bij Entre Nous Deux wel. Alles wat Stephanie mij voorstelde heb ik gepast en alles was even mooi. Mijn stijl is normaal redelijk sober en klassiek, en hier vond ik die helemaal terug. Ik voel me goed in mijn nieuwe outfit.

 

Er is zodanig veel keuze, dat ik niet weet wat te kiezen: de kleedjes zijn leuk, de broeken, de blouses … Oh, en homewear voor in het ziekenhuis heb ik ook zeker nog nodig. Daar kom ik nog eens voor terug!

 

Evelien, je tip voor mommy’s to be?

Mijn tip voor mommy’s to be is dat het écht een meerwaarde is als je kleding kan dragen waarin alles gewoon mooier zit, waarin je alles mooier kan accentueren dan in die wijde kleding. Je voelt je dan onmiddellijk beter.

 

Goeie broeken zijn trouwens een absolute aanrader. Ik had nog geen zwangerschapsjeans en nu wilde ik er wel echt één. Stephanie liet me er enkele passen en laat ons zeggen dat dat echt zoveel makkelijker zit. Nu het stilaan winter wordt, heb ik ook kleding nodig die ik zowel op het werk als casual kan dragen.

 

Heb jij nog tips, Lieselot?

Gun jezelf af en toe iets nieuws. Tijdens je zwangerschap moet je kunnen afwisselen. Je lichaam verandert continu, en jij moet je ook constant goed kunnen voelen. Investeer daarom zeker in een paar degelijke stukken, die je op verschillende outfits kan combineren.

 

Een laatste gouden raad, Evelien?

Vergelijk jouw zwangerschap nooit met die van een ander. Ik heb soms te veel die fout gemaakt. Ik bleef mezelf vergelijken met andere zwangere vrouwen. En vooral: wees lief voor jezelf! Dat leerde ik toen ik Leon verloor. We leven in een harde wereld, net daarom is het nog zo belangrijk om zacht voor jezelf te zijn.

EntreNousDeux_Blog_Evelien
tip2
tip1
tip3

Meer nieuws

DSC02299

14/02/2024

Een geschenkbon van entrenousdeux altijd een goed idee!

110579_01_17708

02/03/2024

Meet the New Signature Collection of the Mommy Bag!

END_Mei_Post02.4

07/05/2024

Communie- en trouwseizoen in zicht, weet jij al wat je gaat aantrekken?

END_Zwemkledij_Ad02.3

17/04/2024

Een badpak voor je zwangere buik? 

END_Blog_Zwangerschapsjeans

09/04/2024

Duizend en één modellen zwangerschapsjeans

END_Blog_Sweaters

08/04/2024

Kleurrijke sweaters om de lente in te zetten

5

12/03/2024

Dé must have sweater van Elle & Rapha!

110579_01_17708

02/03/2024

Meet the New Signature Collection of the Mommy Bag!

DSC02299

14/02/2024

Een geschenkbon van entrenousdeux altijd een goed idee!

Brands2love_pand_L2W_NOOS_Denim (15)

17/01/2024

Essentiële kledingstukken tijdens en na je zwangerschap

EntreNousDeux_Blog_Evelien

12/12/2023

“Draag kledij die je zwangere buik accentueert, je voelt je zoveel beter!”

EntreNousDeux_Mood17

15/11/2023

Comfy de herfst in met stijlvolle homewear

EntreNousDeux_Oktober_Pinterest01

23/10/2023

Warm en cosy de herfst in met de mooiste zwangerschapsjassen

DSC02248

02/10/2023

“Zwangerschapskledij is ook maar ‘gewone kledij’, dus ga ervoor en voel je mooi!”

EntreNousDeux_Mood06

02/06/2023

Badmode tijdens de zwangerschap

Stel je vraag

Maak een afspraak

Of spring binnen

in onze winkel

Kortrijksestraat 142
B-8520 Kuurne

 

056 49 00 40
info@entrenousdeux.be

 

Openingsuren:
Maandag: 14u00 - 18u00
Dinsdag: gesloten
Woensdag - zaterdag: 10u00 - 12u00 / 14u00 - 18u00
Zondag: gesloten

 

Winkel vlot bereikbaar via de E17
Gratis ruime parkeergelegenheid

HartjeSpringBinnen